Om Ove Conrad

Ove Conrad Hanssen (220442) bor i Stavanger og er pr 1 august 2010 pensjonist. Jeg har i en mannsalder, 36 år, vært ansatt ved Misjonshøgskolen (Stavanger School of Mission and Theology) og har det meste av denne  tiden undervist i Det Nye Testamente. De siste 12 år har jeg imidlertid vært forfremmet til Praktisk teologi og har undervist i det avsluttende semester ved vårt Praktisk teologiske seminar. Den første tiden var mitt primære fag homiletikk, jf arbeidsboken Homiletikkens ABC+D. Elementær innføring i prekenlærens hovedemner (2006) som er tilgjengelig online via linken mine publikasjoner.  De siste 6-7 årene har jeg særlig arbeidet med teologi og aktuelle spørsmål til menighetsutvikling. Jeg har således publisert boken Et godt tre bærer god frukt. Visjoner og strategier for utvikling og vekst i lokale menigheter, Oslo: Luther forlag 2007, og en rekke artikler til menighetsfornyelse og menighetsutvikling i England og Tyskland.
nyhetsbilde
Endel av disse er tilgjenglige via http://www.mhs.no/article_218.shtml. Noen av mine taler og foredrag er dessuten tilgjengelige via http://menighetsressurs.no/no/. Stjel gjerne som ravner dersom noe av dette kan være til nytte!
 
På denne bloggen vil jeg gi korte omtaler av bøker jeg finner av særlig interesse for et arbeide med menighetsfornyelse, menighetsutvikling og lederskap, men også for andre tema som interesserer meg. Det at jeg omtaler en bok her innebærer ikke at jeg går god for alt den står for, men at jeg mener den i alle fall har verdifulle ting en kan lære av.
Videre kommer det her etterhvert en rekke linker til menigheter i England og andre steder som jeg har funnet å være verd å besøke, og noen teologiske institusjoner som kan være aktuelle for studieopphold eller kortere besøk.
Når mye av min oppmerksomhet de senere årene særlig har vært konsentrert om England og utviklingen i den anglikanske kirke (CofE), er det fordi denne, etter min mening, er det mest interessante og lærerike som skjer i europeisk kirkeliv. Her har vi å gjøre med en kirke som, for en stor del tvunget av en vanskelig økonomisk situasjon, men også fordi en er blitt mer bevisst på en misjonal menighetstenkning, har våget å tillate en mye større fleksibilitet i sin menighetstenkning. Og dette bærer virkelig stor frukt, ikke minst i Londonområdet.
Etterhvert som jeg oppdager en positiv utvikling i andre land i Europa vil det bli lagt ut et bredere spekter av linker.
På siden om aktuelt og info kommer jeg til å gjøre oppmerksom på at nye upubliserte foredrag er lagt ut på linken menighetsressurs.
Kontakt meg gjerne på oveconrad@yahoo.no, eller følg meg på http://twitter.com/Oveconrad,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: